Світові фондові ринки: Азія й Америка падає, Європа продовжує зростати

Вівторок, 11 листопада 2008, 10:11
 

Фондові майданчики в Азії почали торги із зниження, американські - теж втратили декілька пунктів, а європейсьі продовжують зростати.

Фондові індекси Азії знижуються у вівторок на погіршенні прогнозів корпоративного прибутку. Інвестори стурбовані перспективами тривалого спаду економіки в регіоні, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, втратив 1,4%.

Падають 9 з 10 підіндексів і дешевшають приблизно дві третини акцій, що котируються на фондових ринках регіону.

Реклама:

Торги відкрилися зниженням зведеного індексу більш ніж на 3%, але потім ринкам вдалося відіграти частину втрат через новини про те, що інфляція в Китаї сповільнилася до мінімуму за 17 місяців.

Американські фондові індекси до кінця торговельної сесії в понеділок втратили 0,8-1,9% через погіршення прогнозу прибутків компаній і банків, що нівелювало позитивний ефект від заяви уряду КНР.

У той же час у вівторок котирування ф'ючерсів демонструють невелике зростання: контракт на Dow Jones подорожчав до 6:51 за київським часом на 0,16% і на Standard & Poor's 500 - на 0,23%.

"Ринок не розуміє справжню глибину рецесії й її тривалість, - відзначає голова відділу аналітики фондових ринків Morgan Keegan Джон Уїлсон. - Страхів як і раніше дуже багато".

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 73,27 пункту (0,82%) - до 8870,54 пункту.

Standard & Poor's 500 зменшилося на 11,78 пункту (1,27%), склавши 919,21. З початку поточного року S&P 500 втратив уже 38%.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 30,66 пункту (1,86%) - до 1616,74 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в понеділок на 0,9-1,76%, вже другий торговельний день поспіль.

Підтримала ринок заява міністрів фінансів і голів центральних банків G20 про готовність негайно вжити заходів з підтримки стабільності світової фінансової системи й економічного зросту.  

Котирування паперів гірничодобувних компаній виросли слідом за підйомом цін на мідь. Вартість міді за підсумками торгів на Лондонській біржі металів підскочила на 3,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: