Газпромівська дочка знизила апетити в Україні

Вівторок, 7 жовтня 2008, 16:21

Дочірнє підприємство російського газового монополіста компанії "Газпром" - "Газпром збут Україна" планує за підсумками 2008 року поставити українським промисловим споживачам близько 5 млрд. куб. м природного газу.

Про це повідомив журналістам директор "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський.

"За підсумками року ми в принципі плануємо вийти на 5 млрд. куб. метрів", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Подмишальський зазначив, що в жовтні поставки газу становитимуть близько 550 млн. куб. м, а в цілому в 4 кварталі планувалося поставити близько 3 млрд., але через зниження газоспоживання металургійними підприємствами ці цифри переглянуто.

Реклама:

Зі слів Подмишальського, для того, щоб поставити 5 млрд. за підсумками року, компанії доведеться додатково залучити нових споживачів з обсягом споживання 1 млрд. куб. м газу.

Як відомо, робота "Газпром збуту Україна" на українському внутрішньому ринку передбачена "Угодою про розвиток відносин у газовій сфері" між національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" й "Газпромом".

Відповідно до зазначеного документа, "Газпром збут Україна" може поставляти українським промисловим споживачам 7,5 млрд. куб. м газу в рік.

Національна комісія регулювання електроенергетики 24 квітня надала ліцензію компанії на поставку зазначеного обсягу палива за нерегульованим тарифом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!