Нова програма ФРС врятує приватний сектор

Вівторок, 21 жовтня 2008, 18:07
 

Нова програма ФРС врятує приватний сектор.

Федеральна резервна система (ФРС) США запускає нову програму обсягом до 540 млрд. дол., що припускає викуп активів у фондів грошового ринку.

Про це йдеться в повідомленні агентства Bloomberg.

"Ринки короткострокових боргових зобов'язань були досить напружені останніми тижнями, оскільки інвестиційні фонди грошового ринку й інші інвестори стикнулися з труднощами при продажі активів, необхідних для того, щоб задовольнити вимоги про погашення боргових зобов'язань, - відзначається в повідомленні ФРС. - Нова програма повинна поліпшити ліквідність учасників цього ринку".

Реклама:

ФРС надасть кошти спеціальним підрозділам, що будуть викуповувати депозитні сертифікати, боргові зобов'язання банків, а також векселя, до погашення яких залишилося менше 90 днів.

Нова програма отримала назву Money Market Investor Funding Facility і призначена для підтримки ініціатив приватного сектора, говориться в повідомленні ФРС.

Американський ЦБ раніше ввів дві інші програми, призначені для забезпечення ліквідністю ринку комерційних паперів і підтримки продажу фондами грошового ринку боргових зобов'язань, забезпечених активами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: