В Україні може з'явитися півмільйона безробітних

Вівторок, 14 жовтня 2008, 10:33
 

Керівництво великих підприємств спростовує інформацію про масові звільнення співробітників.

Представники Федерації роботодавців України (ФРУ) у понеділок повідомили про заходи, що приймають промислові підприємства у зв'язку із загостренням економічної кризи, повідомляє видання "Комерсант Україна".

За даними ФРУ, Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча перейшов на чотириденний робочий тиждень, Алчевський металургійний комбінат відправляє своїх співробітників у відпустку, Харківський тракторний завод також розглядає аналогічні можливості.

Крім металургії й машинобудування подібна ситуація складається в будівництві й хімічній промисловості. На думку генерального директора ФРУ Володимира Грищенко, незабаром у країні з'явиться до 500 тис. безробітних. Однак керівники названих підприємств інформацію про скорочення спростовують.

Реклама:

У понеділок Грищенко повідомив про дії керівників найбільших металургійних підприємств країни з подолання економічної кризи.

"Зниження обсягів виробництва в металургії й машинобудуванні відіб'ється на залізничних перевезеннях",- підкреслив керівник Харківського обласного об'єднання роботодавців, президент АТ "УПЕК" (індустріально-промислова група, що об'єднує машинобудівні підприємства на сході України) Анатолій Гіршфельд на прес-конференції.

"Такі ж процеси незабаром можуть початися й в автомобільній промисловості",- додав заступник голови ради ФРУ Володимир Цибульський.

На думку керівництва ФРУ, в Україні очікується зниження зайнятості населення. "За збитками зазначених галузей можна впевнено прогнозувати скорочення персоналу. Ця цифра поки дуже приблизна, але через півтора-два місяці в нас буде близько 500 тис. безробітних",- сказав Грищенко.

Він додав, що уряду зараз у терміновому порядку потрібно вирішувати питання зайнятості людей, що втрачають роботу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: