Гарантії банківської системи в Європі піднімають євро

Понеділок, 13 жовтня 2008, 10:27
 

Темпи падіння курсу долара відносно євро в понеділок стали найшвидшими за 3 тижні.

Це стало можливим після того, як європейські лідери погодилися гарантувати банківські позики й запобігти краху кредитно-грошового ринку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Лідери 15 країн єврозони домовилися на нараді в Парижі про необхідність допомоги кредитно-фінансовим установам, що мають критично важливе значення для системи.

"Європейці не хочуть побачити крах ще однієї великої фінансової установи - і це позитивно позначається на курсі євро", - стверджує валютний експерт Barclays Capital у Сінгапурі Девід Форрестер.

Реклама:

Євро о 8:36 за московським часом у понеділок коштувало 1,3510 дол. проти 1,3408 дол. попереднього торговельного дня в Нью-Йорку; євро підвищилося відносно долара на 0,7% - максимальне зростання з 22 вересня, курс єдиної європейської валюти також виріс відносно ієни на 0,2% - до 135,15 ієни о 7:46 за московським часом.

Курс долара відносно японської валюти знизився на 0,6% і склав о 8:36 за московським часом у понеділок 100,10 ієни за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: