Мінагрополітики підвищило прогноз виробництва цукру з буряка

Четвер, 4 вересня 2008, 12:14

Міністерство аграрної політики підвищило прогноз виробництва цукру з буряка врожаю 2008 року з 1,5 млн. тонн до 1,6-1,7 млн. тонн.

"Виробництво цукру складатиме десь 1,6-1,7 млн. тонн", - сказав агентству "Інтерфакс Україна" заступник міністра аграрної політики Іван Демчак у четвер.

За його словами, збирання буряка показує більш високу, ніж очікувалося, врожайність цієї культури. У цьому зв'язку Міністерство прогнозує, що врожай буряка складе цього року 14-15 млн. тонн.

Демчак підкреслив, що очікуване виробництво цукру і його перехідні залишки, які на 1 вересня поточного року склали 937 тис. тонн, повністю забезпечать внутрішні потреби.

Реклама:

Він відзначив, що поточного маркетингового року (МР, вересень 2008 - серпень 2009) собівартість виробництва цукру буде вищою, ніж попереднього МР через подорожчання в середньому у 2,8 рази основних матеріально-технічних ресурсів, що використовуються цукровими заводами.

Як повідомлялося, в Україні почалося збирання й переробка цукрового буряка. Очікується, що поточного сезону будуть працювати 70-74 цукрових заводів.

З буряка врожаю 2007 року Україна виробила 1,86 млн. тонн цукру. Минулого сезону цукровий буряк переробляло 110 цукрових заводів.

Місткість українського ринку цукру оцінюється приблизно у 2 млн. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: