Долар підвищується чекаючи порятунку банківської системи США

Понеділок, 29 вересня 2008, 11:47

Курс американського долара зростає в понеділок відносно євро й ієни чекаючи голосування з "плану порятунку" банківської системи США.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Лідери республіканців і демократів у Конгресі й президент Джордж Буш після тривалих переговорів погодили основні деталі плану порятунку фінансової системи США, що припускає викуп у банків неліквідних активів на 700 млрд. дол.

Долар почав підвищуватися відносно японської національної валюти після заяви сенатора Гаррі Рейду про те, що палата представників розгляне програму з подолання кризи в понеділок, а Сенат проголосує до 1 жовтня.

Реклама:

"Долар зараз знову набирає силу, - прокоментував динаміку валютних курсів генеральний менеджер найбільшого валютного брокера Японії Ueda Harlow Ltd. Масанобу Ісікава. - Йде підготовка до схвалення законопроекту за планом порятунку в США, прийняття цього закону зміцнить американську валюту й фінансову систему в цілому".

Англійський фунт стерлінгів знижується відносно долара у зв'язку з націоналізацією чергового британського банку - Bradford & Bingley.

"Ці новини означають, що фінансова криза торкнулася Європи, - вважаає голова відділу валютних операцій і фінансових послуг Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. Тосіхіко Сакаї. - Європейські валюти можуть ослабшати".

Долар відносно євро котирувався на рівні 1,4498 дол. о 8:58 за московським часом у понеділок проти 1,4614 дол. попереднього торговельного дня.

Курс відносно японської нацвалюти склав о 8:58 за московським часом 106,38 ієни за долар у порівнянні з 106,01 ієни на закритті торгів у Нью-Йорку в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: