Зростання на ПФТС ніхто не чекає

Вівторок, 23 вересня 2008, 15:12

У вівторок, 23 вересня, станом на 13:30, серед більшості компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване зниження котирувань.

За словами начальника торговельного відділу компанії "Автоальянс-Інвест" Анатолія Шевчука, фундаментальні показники не впливають на рух ринку ЦП України, повідомляє FundMarket.

Н цей час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував падіння на 1,03%, опустившись до 37,77 пункту.

"Незважаючи на те, що фундаментальні показники більшості вітчизняних компаній залишаються позитивними, поки не з'явиться політична стабільність і не дійдуть гроші великих інвесторів, очікувати зростання на фондовому ринку не варто. Стимули для зростання вітчизняного фондового ринку можуть з'явитися лише після чергових президентських виборів", - думає експерт.

Реклама:

Негативна тенденція була зафіксована за акціями наступних емітентів: ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" (- 10,61%), і ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 9,83%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (- 9,59%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 8,16%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 6,98%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 6,29%),ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 5,71%).

Лідер падіння - ВАТ "Запоріжсталь" (- 15,63%)

В "позитиві" торгувалися акції ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛУАЗ) і ВАТ "Мегабанк" (+ 217,14%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+ 2,86%) - 2 млн. грн.

Поки в Україні на ринку ЦП ситуація залишається невизначеною. Перспективи стабілізації світового фінансового простору - під сумнівом.

Американські фондові індекси в понеділок закрилися значним зниженням. Це відбулося через побоювання інвесторів, які пов'язані з невизначеністю з приводу довгострокового впливу плану порятунку фінансового сектора на американську економіку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: