Україна не готова до опалювального сезону

Вівторок, 23 вересня 2008, 10:18

В Секретаріаті Президента заявили, що більшість областей країни не готова до початку опалювального сезону.

Дефіцит вугілля, невизначеність з правами власності на газ, який накопичений у підземних сховищах, і нестабільність умов роботи нафтопереробних підприємств створюють передумови для недостачі палива, повідомляє у вівторок видання "Комерсант-Україна".

Щорічно напередодні початку опалювального сезону (15 жовтня) Україна згадує про складнощі з нагромадженням палива. Цей рік не став виключенням.

На думку заступника Голови секретаріату президента Романа Безсмертного, ситуація, що склалася на складах теплоелектростанцій (ТЕС) і теплокомуненерго (ТКЕ), цього разу загрожує відключеннями від поставок тепла й електроенергії цілих областей.

Реклама:

За словами Безсмертного, накопичених на складах запасів вугілля недостатньо для того, щоб забезпечити опалювальний сезон. Споконвічно планувалося нагромадити близько 4 млн. т вугілля.

Однак до 1 вересня загальні запаси на складах ТЕС становили лише 2,4 млн. т, а до 15 вересня скоротилися до 2,1 млн. т.

Крім того, заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ зараз перевищує 1,8 млрд. грн., а постачальник палива компанія "Газ України" не має наміру укладати угои з тими ТКЕ, які не забезпечать стовідсоткові розрахунки за газ за підсумками опалювального сезону 2007-2008 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: