Данилишин обвинувачує спекулянтів у падінні фондового ринку

Понеділок, 22 вересня 2008, 15:28

Ситуація на фондовому ринку України на цей час не піддається економічному обґрунтуванню й базується винятково на спекулятивних очікуваннях.

Так вважає міністр економіки Богдан Данилишин.

"Фондовий ринок України сьогодні - це нашарування не завжди взаємозалежних у своїй діяльності інститутів, що характеризуються прагненням одержати надприбутки, використовуючи прогалини в законодавстві", - говорить міністр, аналізуючи поточну ситуацію на українському фондовому ринку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Зокрема, Данилишин розкритикував учасників ринку за те, що вони у своїй діяльності не реагують на фактичні дані про розвиток економіки.

Реклама:

"Зокрема, оптимістичні прогнози про розвиток економіки, закладені при підготовці держбюджету-2009, підтримка радою Нацбанку запропонованих Кабміном параметрів інфляції, зростання ВВП за січень-серпень на 7,1% повинні були б стати факторами зростання активності на ПФТС, але цього не відбулося", - відзначає Міністр.

За його словами, однією з причин такої ситуації стало те, що минулого року багато учасників ринку, сподіваючись на надприбутки, взяли на себе занадто високі зобов'язання й зараз намагаються закрити власні позиції з мінімальними збитками.

"Це свідчить про те, що зараз на фондовому ринку України залишаються тільки великі гравці, які не орієнтовані на одержання швидких прибутків", - підкреслив Данилишин.

Він вважає, що подальший розпродаж цінних паперів великих підприємств українськими торговцями малоймовірний, оскільки навіть на спекулятивних стратегіях сьогодні вже важко заробити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: