"Татнафта" оскаржить ліквідацію "Укртатнафти"

Середа, 10 вересня 2008, 13:48

ВАТ "Татнафта" має намір найближчими днями оскаржити в апеляційній інстанції рішення Київського господарського суду про ліквідацію ЗАТ "Укртатнафта".

Про це повідомив агентству "Інтерфакс Україна" начальник юридичної служби управління стратегічного планування "Татнафти" Марія Савелова.

Позовна заява була подана генпрокуратурою України й розглянута першою інстанцією 3-4 вересня. Рішення поки не набуло законної сили.

За словами Савелової, генпрокуратура споконвічно виступала в інтересах Кабінету Міністрів України, але у процесі, й Кабмін, і НАК "Нафтогаз України" свої позовні вимоги відкликали.

Реклама:

"Проте генпрокуратура була одностайна з миноритарним акціонером - компанією "Корсан", що представляє групу "Приват", - і наполягла на розгляді позову. В результаті було винесене рішення про ліквідацію однієї з найбільших компаній України всупереч позиції її основних акціонерів", - сказала вона.

З юридичної точки зору винесене рішення не має ніяких підстав. "Вимога генпрокуратури визнати недійсною реєстрацію "Укртатнафти" після закінчення 13 років її роботи виглядає, м'яко кажучи, надуманою", - сказала Савелова.

Вона також підкреслила, що ніяких пропозицій від уряду й Мінпаливенерго України з врегулювання конфлікту на адресу "Татнафти" не надходило.

Крім того, Савелова відзначила, що найближчого місяця після рішення організаційних питань, очікується початок міжнародного арбітражного процесу по відношенню до України у зв'язку з незаконним насильницьким захопленням у жовтні 2007 року ЗАТ "Укртатнафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: