Євро знижується відносно долара в очікуванні оцінок економіки єврозони

Понеділок, 1 вересня 2008, 11:21

Курс долара підвищується відносно євро й знижується щодо ієни в ході азіатських торгів у понеділок через побоювання, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) визнає ослаблення економіки єврозони.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Більшість аналітиків припускає, що ЄЦБ базову процентну ставку залишить без змін: на рівні 4,25% на засіданні 4 вересня.

При цьому останні статистичні дані про падіння впевненості в бізнесменів Німеччини ще більше посилили побоювання, що економіка єврозони може зануритися в рецесію.

Реклама:

З іншого боку, курс американської валюти знижується щодо ієни на побоюваннях, що збільшення ціни на нафту погіршить прогнози для найбільшої економіки світу.

Ціна на нафту підвищується через скорочення видобутку в Мексиканській затоці через ураган "Густав". Ціна ф'ючерса на WTI на жовтень в електронній системі NYMEX у понеділок зранку підвищилася на 2,54 дол. відносно рівня закриття торгів 29 серпня й становить 118 дол. за барель.

"У випадку, якщо ціна на нафту перевищить 120 дол. за барель і втримається на цьому рівні протягом декількох днів, це безперечно створить проблеми для долара США", - відзначає валютний аналітик National Australia Bank Ltd. Джон Куріакополіс.

Долар відносно євро підвищився з початку торгів у понеділок до рівня 1,4635 дол. проти 1,4673 дол. на закритті Нью-йоркської біржі в п'ятницю.

Курс долара щодо японської валюти знаходиться на позначці 108,57 ієни в порівнянні з 108,80 ієни попереднього торговельного дня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: