"Укрзалізниця" заведе швидкісний потяг з нахилом

Вівторок, 5 серпня 2008, 15:51

"Укрзалізниця" розраховує протягом року укласти угоду з французькою компанією Alstom на виробництво досвідченого зразка високошвидкісного потягу з примусовим нахилом кузова.

"У нас нещодавно були з Alstom. Ми з ними підготували протокол, щоб підписати довгострокову угоду", - повідомив журналістам генеральний директор "Укрзалізниці" Василь Мельничук, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Чому довгострокову? Тому що, якщо робиться такий варіант, то поставляється перший потяг як зразок. Його відпрацьовують, здійснюється обкатування, робиться технічний висновок, а потім готується ціла партія", - додав він.

"Це потрібно для того, щоб договір був мінімум на два роки. Ми з ними відпрацювали проекти протокольних доручень, дали їм проекти договорів на відпрацьовування. Думаю, десь через рік ми підпишемо з ними договір на зразок (потяга)", - повідомив Мельничук.

Реклама:

За його словами, Держадміністрація розраховує до 2012 року одержати сім таких потягів.

Їхня загальна вартість, за оцінками Мельничука, може досягти 2 млрд. грн.

"Раніше планувалося 1,2-1,3 млрд. грн. на сім потягів. Думаю, що зараз це потягне на 1,5-2 млрд., тому що вартість матеріалів зростає", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: