Ющенко закликає до вирішення проблем ЖКГ

Понеділок, 21 липня 2008, 16:14

Президент України Віктор Ющенко закликає Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко невідкладно вжити заходів щодо проблем у житлово-комунальному господарстві, щоб забезпечити ефективну підготовку підприємств цього сектору до зимового періоду.

Про це говориться в листі Голови держави, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу Президента в понеділок.

Ющенко посилається на результати селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій, основною темою якої були проблеми підготовки підприємств ЖКГ до осінньо-зимового періоду 2008-2009 років.

Президент у листі звернув увагу на такі проблеми, як зарахування структурними підрозділами ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" частини коштів у рахунок боргів минулих років, а також недосконалість методики перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги.

Реклама:

Ющенко відзначив високу платню за підключення до електромереж нових споживачів: майже 2 тис. грн. за 1 кВт електроенергії. За твердженням регіонів, введення зазначеної платні практично унеможливлює розвиток електропостачання в теплоенергетиці, особливо на об'єктах, які фінансуються за рахунок бюджетів, а також є значним фінансовим тягарем для населення при індивідуальному житловому будівництві.

"Представники регіонів вважають, що методика має потребу в удосконаленні шляхом приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до реальної вартості в частині впровадження їх з моменту зростання складових тарифу", - говориться в листі Президента.

Особливу стурбованість Голови держави й керівників регіонів викликають фінансові аспекти процесу підготовки ЖКГ до опалювального сезону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: