"УкрГаз-Енерго" не хоче ділитися грошима

П'ятниця, 18 липня 2008, 12:54

Компанія "Нафтогаз України" заперечує, що збори акціонерів у п'ятницю ЗАТ "УкрГаз-Енерго" можуть бути зірвані з ії провини.

Так у НАК відреагували на інформацію, яка з'явилася в ЗМІ з посиланням на акціонерів, близьких до "УкрГаз-Енерго", з приводу можливого зриву проведення загальних зборів акціонерів ЗАТ (запланованого на 16:00 18 липня) з провини "Нафтогаз України", повідомляє "Українська правда".

Компанія відзначає, що всі передбачені законодавством процедури з підготовки проведення зборів були виконані вчасно й відповідно до вимог нормативних актів України.

"Однак правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго" всупереч положенням статуту ЗАТ не підготувало й не надало можливості акціонерам ознайомитися з документами щодо порядку денного зборів", - говориться в повідомленні.

Реклама:

"НАК "Нафтогаз України" як акціонер, що володіє 50% статутного фонду ЗАТ "УкрГаз-Енерго", вкрай стурбована тим, що незважаючи на те, що пройшла майже половина 2008 року, правління ЗАТ, порушуючи норми законодавства, не тільки не здійснює ніяких дій, спрямованих на проведення зборів акціонерів, але й навпаки перешкоджає їх проведенню", - відзначає прес-служба НАК.

1 квітня 2008 року загальні збори акціонерів ЗАТ також не відбулися через неявку представника "РосУкрЕнерго".

"Нафтогаз України" відзначає, що непроведення заходу не дозволяє розподілити прибуток ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за 2006/2007 роки, затвердити головні цілі й напрямки роботи на 2008 рік, що завдає істотної шкоди розвитку ЗАТ "УкрГаз-Енерго", а також його акціонерам: компаніям НАК "Нафтогаз України" й "РосУкрЕнерго АГ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: