Ахметов купує шахту в Росії

Вівторок, 15 липня 2008, 11:20

Українська Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) домовилася про покупку Шахти ім. Чиха в Ростовській області, що входить до групи "Русинкор".

Про це розповіло виданню "Ведомости" джерело близьке до ДПЕК, повідомляє "Українська правда".

Гендиректор "Русинкор" Максим Синявський не став коментувати угоду, але пообіцяв повідомити подробиці в п'ятницю.

Представник ДПЕК Ганна Адом також відмовилася від детальних коментарів до завершення угоди, однак відзначила, що компанія вивчає перспективи придбання й інших підприємств вугільної галузі як в Україні, так і за кордоном, у тому числі в Росії.

Реклама:

Зараз виробничі активи ДПЕК розташовані на Україні. Шахта ім. Чиха може стати першим вуглевидобувним активом компанії в Росії. За даними аналітика Lehman Brothers Володимира Жукова, ця угода - перший захід українських компаній на російський вугільний ринок.

Суму угоди ніхто з джерел не розкрив. Аналітик "Уралсиба" Дмитро Смолін думає, що українці заплатять 50-60 млн. дол.

Смолін вважає, що інтерес українців до Ростовської області диктується не тільки близькістю до українських потужностей, але й відносною дешевиною енергетичного вугілля - 40-50 дол. за 1 т.

Джерело в українській компанії каже, що завершенню угоди заважає непрозора структура власності компанії-продавця.

Промислові запаси Шахти ім. Чиха складають близько 50 млн. т енергетичного вугілля. Смолін попереджає: собівартість вугілля буде дуже високою - в Ростовській області занадто глибоке залягання шарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: