Світові збитки від фінансової кризи перевищили позначку 400 млрд доларів

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:21

За даними американського Інституту міжнародних фінансів (IIF), сукупні збитки банків в усім світі з початку 2007 року склали 387 млрд доларів.

200 млрд доларів втратили європейські фінансові організації. Збитки американських банків, пов'язані з іпотечною кризою, становлять 166 млрд доларів, - передає "Associated Press".

Глобальна фінансова криза найсильніше позначилася на європейських компаніях. Середній квартальний прибуток 2008 року 2138 європейських компаній упав на 23,4%. У той же час, середній прибуток американських компаній у першому кварталі 2008 року знизився на 13,4%.

Японські банки, у свою чергу, втратили 8 млрд доларів через проблеми на ринку іпотечного кредитування категорії subprime у США. За даними Управління фінансових послуг, наприкінці першого кварталу ц.р. втрати банків Японії збільшилися на 41% у порівнянні з кінцем грудня, коли втрати становили 600 млрд ієн (5,7 млрд доларів).

Реклама:

Взяти до уваги втрати, прямо не пов'язані із кредитною кризою, загальна цифра наближається до 2,436 трлн ієн (23 млрд доларів).

Варто відзначити, що більш серйозну загрозу для економіки Японії становить зниження обсягів експорту, викликане економічним спадом у США та Азії. Крім того, свою лепту в розхитування другої за розміром економіки світу вносить збільшення витрат на нафту і сировину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: