Затверджено ставки винагороди авторам технологій

П'ятниця, 6 червня 2008, 15:01

Кабінет міністрів України затвердив розмір мінімальних ставок винагороди авторам технологій і особам, що здійснюють їхній трансфер.

Повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на сайт уряду.

Відповідно до тексту постанови #520 від 4 червня, для технологій, які використовуються при виготовленні масової продукції, передбачена ставка винагороди в розмірі 0,5% прибутку від реалізації даної продукції.

Для продукції індивідуального виробництва (спеціального призначення й для вузького кола споживачів) - 1% від реалізації.

Реклама:

Окремо виділена продукція з унікальними властивостями - товари і послуги, що виробляються для невідкладних потреб економіки, забезпечення безпеки держави, що вимагають для виробництва особистої участі авторів технології.

Нагорода за авторство подібних технологій передбачена в розмірі 3% від вартості реалізації.

У випадку, якщо автор технології є власником майнових прав на неї, йому, відповідно до постанови, виплачується 50% від мінімальної ставки винагороди.

Кабінет міністрів також доручив міністерствам, іншим органам виконавчої влади, Національної академії наук України і галузевих академіям наук провести в 2008-2009 рр. моніторинг впливу виплат мінімальних ставок винагород на фінансове становище підприємств, що перебувають у відомстві зазначених відомств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: