"Arcelor Mittal Кривий Ріг" витратить 300 млн грн на екологію

Середа, 25 червня 2008, 11:18

ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" до кінця поточного року витратить 300 млн грн на вирішення екологічних і соціальних проблем Кривого Рогу й Криворізького району Дніпропетровської області.

Про це повідомив журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар у вівторок, коментуючи досягнуті домовленості в ході його зустрічі 23 червня з віце-президентом компанії Arcelor Mittal Нарендрой Чодери і генеральним директором ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Жаном Робером Жуе, - повідомляє "Інтерфакс Україна" .

За словами Бондаря, необхідність залучення додаткових коштів на екологічні й соціальні потреби Криворізького регіону були викликані тим, що з початку року підприємство збільшило викиди в атмосферу.

При цьому ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" цього року планує витратити 350 млн грн на реалізацію власних екологічних заходів.

Реклама:

Разом з тим, Бондар вважає, що цих коштів недостатньо - у зв'язку зі збільшенням обсягів виробництва й екологічних викидів.

За дорученням голови облдержадміністрації в найближчі два тижні буде підписаний договір про фінансування соціальних програм, програм по охороні здоров'я, спорту, екології між керівництвом ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг", мером Кривого Рогу і головою Криворізької райдержадміністрації.

Бондар також доручив розробити програму по залученню інвалідів на виробництво.

Як повідомлялося, у минулому році комбінат збільшив виробництво чавуну на 6% - до 7,2 млн тонн, сталі - на 7,1%, до 8,1 млн тонн, товарного прокату - на 3,8%, до 7,1 млн тонн.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн. До середини квітня цього року вона збільшила свою частку до 94,7561%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: