В п'ятницю фондовий ринок України перебував у невизначеному стані

Понеділок, 23 червня 2008, 09:25

За результатами торгів у п'ятницю, 20 червня, індекс ПФТС піднявся на 1.25%, досягнувши позначки у 792,27 пункти.

Як повідомляє "FundMarket" було укладено 229 угод. При цьому обсяг торгів склав 170 млн грн, що вдвічі менше результатів попередньої сесії.

Але на думку трейдера ТОВ "Ренесанс Капітал" Михайла Заводовського, вітчизняний фондовий ринок, незважаючи на присутність інфляційних ризиків і традиційного літнього спаду, показав значну активність.

Невеликий позитивний рух показали акції таких компаній як ВАТ "Київенерго", ВАТ "Концерн ", ВАТ "Луцький автомобільний завод" (Луаз).

Реклама:

Схожої тенденції дотримувалися і акції ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе", ВАТ "Єнакіївський металургійний завод". А от акції інших емітентів першого ешелону не викликали інтересу навіть за позитивної динаміки ринку.

Пальму першості за найбільшими обсягами торгів розділили акції ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" і ВАТ "Запорізький завод феросплавів". Загальний попит мало відрізнявся від показника в четвер, зупинившись на оцінці 144,64 млн грн.

Схоже, почуття невизначеності надовго заволоділо інвесторами і, незважаючи на порівняно непоганий результат торгів в п'ятницю, очікувати появи ентузіазму в найближчому майбутньому не доводиться. Ніхто не поспішає приймати необдумані рішення у зв'язку з неоднозначними тенденціями у світі.

Слабкі спроби російського ринку протистояти зовнішньому негативу з боку ринків розвинених країн поки що не можуть дати вагомого результату. В п'ятницю протягом  торговельної сесії котирування російських акцій падали слідом за ф'ючерсами на американські індекси.

Ринку не допомогла навіть позитивна корекція нафтових ф'ючерсів, які знову підійшли до оцінки в районі $135 за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: