Прибуток авіакомпаній падає

П'ятниця, 20 червня 2008, 17:47

Різке зростання авіаперевезень триває.

Кількість пасажирів, які користуються послугами авіакомпаній в I кварталі цього року, на 40% вище, ніж роком раніше, повідомила вчора Державіаадміністрація.

Але якщо торік зростання популярності авіатранспорту вперше дозволило перевізникам закінчити рік із прибутком, на цей рік прогнози більш песимістичні: через зростання вартості палива українська авіація знову може виявитися на межі збитковості, - повідомляє "Комерсант - Україна" .

Обсяг внутрішніх авіаперевезень в I кварталі цього року перевищив показник за перші три місяці 2007 року на 40%, повідомив учора глава Державіаадміністрації Олександр Давидов. При цьому дотепер щорічне зростання кількості авіапасажирів з 2003 року становило 25-30%.

Реклама:

"Є всі передумови для збереження нинішніх темпів, і ми очікуємо, що через 2-2,5 року пасажиропотік на внутрішніх напрямках подвоїться",- говорить Давидов.

Збільшення темпів росту пасажиропотоку почалося торік. Це дозволило авіакомпаніям вперше за історію свого існування дістати прибуток: лідери українського авіаринку "Аеросвіт" та "Міжнародні авіалінії України" одержали $8 млн й $9,9 млн чистого прибутку відповідно.

Однак в останні місяці 2007 року через зростання цін на паливо збільшення обсягів перевезень вже не встигало за підвищенням витрат. Цього року тенденція тільки підсилилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!