В "Укргаз-Енерго" заявили, що Турчинов бреше

Вівторок, 11 березня 2008, 17:50

ЗАТ "Укргаз-Енерго" називає "брехнею" заяви першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова про анулювання ліцензії компанії на постачання газу за нерегульованим тарифом.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Офіційно повідомляємо, що заява про анулювання ліцензії ЗАТ "Укргаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом є брехнею", - йдеться у ньому.

"Ця ліцензія є чинною. Так само, як і контракт на постачання газу в Україну до 2028 року. Так само, як і договори на постачання газу зі споживачами компанії до 2012 року. Так само, як і договори на транспортування газу з газотранспортними підприємствами до 2012 року. Так само, як і митні декларації на імпорт природного газу в березні 2008 року", - зазначається у прес-релізі.

Реклама:

У документі наголошується, що останні заяви першого віце-прем'єр-міністра Турчинова компанія розглядає не інакше, як черговий доказ його "некомпетентності й упередженості", а також як спробу тиску на судові органи.

Як відомо, у вівторок, 11 березня, в бесіді з журналістами Турчинов сказав, що уряд своїм рішенням скасував ліцензію "Укргаз-Енерго" на постачання газу на внутрішньому ринку і рішення попереднього уряду про створення посередника у вигляді "Укргаз-Енерго".

В "Укргаз-Енерго" немає права перебувати на ринку, немає ліцензії і немає можливості спекулювати газом - уряд скасував рішення про створення цього посередника, і ліквідаційна комісія повинна забезпечити його ліквідацію, підкреслив Турчинов.

Він також нагадав, що, відповідно до рішення попереднього уряду, "Укргаз-Енерго" мало ліцензію на постачання 5 млрд кубометрів природного газу. "Цей ресурс він уже вибрав і вже перепродав", - резюмував Турчинов.

"Укргаз-Енерго" - спільне підприємство НАК "Нафтогаз України" і компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія), створене в лютому 2006 року, яке з квітня 2006 року є єдиним постачальником природного газу до України. "Укргаз-Енерго" продає промисловим споживачам України природний газ, який купує в "РосУкрЕнерго".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!