Кабмін знову відклав внесення змін до "приватизаційних списків"

Середа, 6 лютого 2008, 12:56

Кабінет Міністрів повторно відклав розгляд законопроекту про внесення змін до законодавства з приватизації до узгодження із Секретаріатом президента.

Про це журналістам сказав заступник керівника Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

З його слів, питання про цей законопроект було внесено до порядку денного засідання Кабміну на середу, але не розглядалося з ініціативи Секретаріату президента.

Парфененко зазначив, що у вівторок президент Віктор Ющенко указом створив міжвідомчу робочу групу з підготовки змін законодавства про приватизацію.

Реклама:

Він припустив, що зняття законопроекту з порядку денного засідання Кабміну в середу пов'язане зі створенням цієї групи.

Перший заступник керівника Секретаріату президента, представник президента в Кабміні Олександр Шлапак сказав Українським Новинам, що Секретаріат турбує передбачена в законопроекті Кабміну норма про можливість розірвання владою в однобічному порядку договору купівлі-продажу об'єкта з моменту повідомлення про це.

З його слів, Кабмін змінює формулювання цього положення, але суть його залишається незмінною.

"Державний орган приватизації в однобічному порядку має право відмовитися від договору купівлі-продажу. У цьому разі договір є розірваним із дати повідомлення покупця державним органом приватизації про відмову від договору, а приватизований об'єкт повертається в держвласність у порядку й у строки, передбачені в договорі", - процитував Шлапак норми законопроекту, що не влаштовують Секретаріат.

Він додав, що законопроект передбачає реєстрацію розірвання договору протягом 5 днів.

Як повідомлялося, 16 січня Кабмін затвердив список із 26 підприємств, які підлягають першочерговій приватизації в 2008 році.

Пізніше президент Віктор Ющенко доручив обговорити список додаткових об'єктів для приватизації, зокрема, об'єктів енергетики.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!