Білл Гейтс: Microsoft має намір конкурувати з Google в інтернеті

Вівторок, 19 лютого 2008, 14:17

Найбільший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. має намір конкурувати на рівних із власником порталу інтернет-пошуку Google Inc. Таку заяву зробив голова Microsoft Біл Гейтс.

Гейтс підкреслив, що Microsoft планує інвестувати в створення пошукової системи незалежно від того, чи придбає він інтернет-компанію Yahoo! Inc.

Гейтс відзначив, що наразі Google є єдиною компанією з "критичною масою" на ринку пошукачів у інтернеті. Відповідно, Microsoft необхідно здобути достатньо велику частку на ринку для того, щоб успішно конкурувати з цією компанією.

На думку голови виробника програмного забезпечення, Microsoft може собі дозволити великі інвестиції в розробку і маркетинг, і зробить це незалежно від підсумків переговорів про придбання Yahoo!. У той же час він визнав, що технічна база Yahoo! допомогла би швидше досягти поставлених цілей Microsoft.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Yahoo! офіційно відмовився від пропозиції Microsoft, зіславшись на те, що вона "істотно недооцінює компанію". Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол., заплативши за акцію власника інтернет-порталу 31 дол. Microsoft, у свою чергу, заявив про те, що не має наміру відмовлятися від боротьби за придбання Yahoo!, наполягаючи на тому, що злиття відображає інтереси обох сторін. Аналітики не виключають, що розмір пропозиції може бути підвищений до 35 дол. за кожну акцію Yahoo!.

Microsoft розраховує, що придбання Yahoo! дозволить йому гідно конкурувати з Google, що володіє найпопулярнішим інтернет-пошукачем. Частка Google на ринку пошукових і рекламних інтернет-послуг значно перевершує як частку Yahoo!, так і частку Microsoft.

Yahoo! - американська компанія, що володіє другою за популярністю в світі пошуковою системою і надає низку сервісів, об'єднаних інтернет-порталом. Глобальна мережа веб-сайтів Yahoo! обробляє 3,4 млрд запитів веб-сторінок на день. Чистий прибуток інтернет-компанії Yahoo! у 2007 р. знизився на 12% - до 660 млн дол., а виручка виросла на 9% - з 6,42 млрд дол. до 6,97 млрд дол.

РБК-Україна з посиланням на Ройтерс

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!