Янукович вважає законною приватизацію "Луганськтепловоза" росіянами

Понеділок, 24 грудня 2007, 14:14 -

Екс-прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає приватизацію "Луганськтепловоза" законною. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

"Що стосується "Луганськтепловоза" – це дуже довга історія, я її пам'ятаю ще з 2003 р. Я фактично змушений був, коли прийшов до влади, пригальмувати приватизацію його", - сказав він.

"Коли ми це зробили, ми побачили, що ми могли завдати величезної шкоди нашій державі, її іміджу, припинивши законний процес приватизації. Тому процес приватизації був відпущений і проходив в рамках чинного законодавства. Те підприємство, яке перемогло на аукціоні, – я не знаю, хто це – воно його купило згідно з законодавством".

Відзначимо, раніше голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляла, що президентські укази про припинення дій Фонду держмайна по приватизації ряду стратегічних підприємств (Одеський припортовий завод, "Луганськтепловоз", Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд) покликані збити продажну ціну цих об'єктів.

Реклама:

Семенюк заявляла, що вважає політичним рішення Київського апеляційного господарського суду про визнання незаконною приватизацію "Луганськтепловоза". Відзначимо, 26 вересня ц.р. Київський апеляційний господарський суд підтвердив незаконність приватизації ВАТ "Луганськтепловоз".

Варто нагадати, що 25 червня ц.р. господарський суд м. Києва виніс ухвалу про визнання недійсним договору купівлі-продажу 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз". Представники позивача ВАТ "Дніпровагонмаш", заявили, що причиною для позову послужило безпідставне виключення даного підприємства зі списків учасників конкурсу, а також порушення процедури його проведення. Фонд держмайна України звернувся з апеляційною скаргою на це рішення суду.

ФДМ в липні 2006 р. ухвалив рішення щодо приватизації, а 19 липня 2006 р. була опублікована інформація про продаж 76% акцій підприємства. У конкурсі взяли участь ЗАТ "Компанія "Брянський машинобудівний завод", і ВАТ "Деміховський машинобудівний завод", які є афілійованими структурами ВАТ "Трансмашхолдінг". При цьому до участі в конкурсі Фонд держмайна не допустив ВАТ "Дніпровагонмаш" і ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" (Дніпропетровська обл.).

Наказом від 2 жовтня 2006 р. конкурс був припинений у виконання ухвали Михайлівського райсуду Запорізької області від 15 вересня і визначення Господарського суду Києва від 2 жовтня.

23 березня 2007 р. після скасування судових заборон ФДМ визнав переможцем конкурсу компанію "Брянський машзавод", яка запропонувала за пакет 292,505 млн грн при стартовій ціні 292 млн грн.

Нагадаємо, ВАТ "Луганськтепловоз" - найбільший в Україні виробник залізничних тягових транспортних засобів. Чисельність робітників перевищує 7 тис. чоловік. Підприємство виробляє магістральні тепловози, трамвайні і причіпні вагони, дизель-поїзди і ін. "Луганськтепловоз" є монопольним виробником магістральних вантажних тепловозів в СНД. "Луганськтепловоз" за 11 місяців 2007 р. збільшив об'єм виробництва продукції на 5%, до 100 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: