Київрада погодилась продати 7 гектарів фабриці Порошенка

П'ятниця, 21 грудня 2007, 14:55 -

Київська міськрада дала згоду на продаж ЗАТ "Київська кондитерська фабрика ім. Карла Маркса" 7,3 га землі за адресою проспект Науки, 1 за 135 млн 172 тис. грн.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні сесії Київрада 20 грудня.

Земельна ділянка придбана для експлуатації й обслуговування комплексу будинків і споруд підприємства. До цього часу підприємство її орендувало. У рішенні зазначається, що фабрика орендує ще одну земельну ділянку площею 0,09 га.

Як відомо, кондитерська фабрика ім. Карла Маркса входить у концерн Roshen, що є дочірнім підприємством промислово інвестиційного концерну "Укрпромінвест", який належить сім’ї голови ради Нацбанку Петра Порошенка.

Реклама:

Крім цього, Київрада іншим своїм рішенням від четверга скасувала низку попередніх рішень щодо продажу і забудови земельної ділянки на пр. Перемоги, 50-а.

Згідно з цим рішенням, ділянка площею 0,31 га в 2004 р. була спершу передана в оренду, а потім продана ТОВ "Ринко" за 2 млн 457 тис. грн. У 2007 р. ще одним рішенням було змінено цільове призначення цієї ділянки зі внесенням відповідних змін у Генплан Києва і проект планування його приміської зони.

У четвер Київрада вирішила запропонувати ТОВ "Ринко" дати згоду на розірвання угоди купівлі-продажу земельної ділянки і повернути товариству кошти, витрачені на придбання землі.

У разі відмови ТОВ "Ринко" на розірвання вказаної угоди Київрада має намір вирішити це питання в судовому порядку.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: