Київ вважає тарифи на проїзд у маршрутних таксі на грані збиткових

Вівторок, 18 грудня 2007, 12:14 -

Київська міська державна адміністрація вважає чинні тарифи на проїзд у маршрутних таксі на грані збиткових для перевізників.

Про це сказав начальник Головного управління транспорту міськадміністрації Іван Шпилевий.

"При тих тарифах, які на сьогодні є, ми (перевізники) працюємо в районі нуля (рентабельність), тобто ми вже на грані того, що збиток буде", - сказав Шпилевий.

З його слів, таких висновків дійшла робоча група міськадміністрації після вивчення показників фінансово-господарської діяльності 13 приватних перевізників.

Реклама:

Шпилевий зазначив, що така ситуація з тарифами залишиться при збереженні ціни на паливо, однак якщо остання підвищиться хоча б на 0,2-0,3 гривні, то перевізники працюватимуть зі збитком.

У зв'язку з цим Міськадміністрація вивчає можливість компенсації збитків приватним перевізникам.

"Попередньо ми прикинули, це десь 6-7 млн гривень за місяць - це компенсації за перевезення пільгових категорій, і десь порядку 11 млн -  компенсації всім перевізникам, які працюють у режимі маршрутного таксі для того, щоб вони працювали за нинішнім тарифом", - повідомив Шпилевий.

Однак, із його слів, працюючи з нульовою рентабельністю, перевізники не зможуть обновлювати рухомий склад і піднімати зарплату водіям.

Як відомо, перевізники відклали підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві з 1 грудня, як вони планували, на невизначений час.

Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендувало приватним перевізникам утриматися від необґрунтованого підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі в Києві.

42 приватних перевізники запропонували Київміськадміністрації спільно визначити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд у маршрутних таксі до 1 грудня.

Усього в Києві працюють 68 приватних перевізників, які мають автопарк із близько 2,5 тис. маршруток.

У Києві в маршрутних таксі діють такі тарифи: проїзд до 3 км - 0,5 гривні, від 3 до 5 км - 0,75 гривні, від 5 до 10 км - 1 гривня, від 10 до 15 км - 1,25 гривні, від 15 до 20 км - 1,5 гривні, більше ніж 20 км - 1,75 гривні.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: