Надра Банк розмістив єврооблігації на 175 мільйонів доларів

Четвер, 12 липня 2007, 17:18

Надра Банк завершив розміщення трирічних єврооблігацій на суму 175 мільйонів доларів США, повідомили в прес-службі ВАТ КБ "Надра".

У повідомленні прес-служби наголошується, що головними організаторами випуску облігацій виступили HSBC Bank plc і UBS Limited.

Одне з найавторитетніших міжнародних рейтингових агентств Moodу’s Investors Service присвоїло випуску єврооблігацій банку "Надра" рейтинги Ba3 "Positive Outlook" Moody’s, B- "Stable Outlook" Fitch. Крім того, банк залучив дворічний синдикований кредит на суму 85 мільйонів доларів.

У повідомленні наголошується, що Надра Банк провів успішне роуд-шоу в Гонконзі, Сінгапурі, Великобританії, Швейцарії та Германії.

Реклама:

Незважаючи на мінливі ринкові умови, спостерігалася перепідписиання цінних паперів на суму більш ніж 230 мільйонів доларів США; заявки зареєстрували більш ніж 55 провідних інституційних інвесторів. Завдяки такому значному інтересу до цінних паперів Надра Банку розмір випуску єврооблігацій було встановлено на рівні 175 мільйонів доларів США замість запланованої раніше суми 150 мільйонів доларів США. Інвестори Азії придбали 28% цінних паперів, інвестори Швейцарії - 24%, Великобританії - 23%, країн Скандинавії - 8%, Німеччині - 7%, інших країн Європи - 10%. Роздрібні інвестори, для яких характерним є придбання подібних високодоходних інструментів, придбали 52% єврооблігацій, інвестиційні фонди - 25% і банки - 23%. Слід також відзначити, що спочатку заявлена ставка дохідності цінних паперів 9,375% була скоректована і дохідність єврооблігацій була зафіксована на рівні 9,25%.

"Розміщення єврооблігацій направлене на подальшу диверсифікацію ресурсної бази банку. Таке розміщення сприятиме довгостроковим відносинам з іноземними інвесторами і зміцненню репутації банку на ринку капіталу", - підкреслив президент банку "Надра" Ігор Гіленко.

У повідомленні також наголошується, що банк "Надра" не вперше виходить на міжнародний ринок довгострокових запозичень. У 2005 році були розміщені трирічні єврооблігації з дохідністю 9,5%.

Крім того, повідомляється, що 21 червня цього року Надра Банк підписав кредитну угоду про залучення дворічного синдикованого кредиту від зарубіжних банків у розмірі 85 мільйонів доларів США. Організаторами синдикату виступили найбільші західні фінансові інститути - BAYERNLB, Raiffeizen Zentralbank і Standard Bank.

У прес-службі також відзначають, що спочатку заявлена сума кредиту у розмірі 60 мільйонів доларів США збільшилася до 85 мільйонів. Отримані кошти будуть направлені на фінансування торгової діяльності клієнтів банку .

"Успішне залучення третього синдикованого кредиту і значне збільшення його обсягу свідчить про зростання довіри зарубіжних фінансових інститутів до Надра Банку, що є результатом його позитивної кредитної історії, сильної позиції на банківському ринку і великих перспектив подальшого розвитку", - мовиться в повідомленні прес-служби.

Довідка. Свою діяльність ВАТ КБ "Надра" почав 26 жовтня 1993 року. Сьогодні банк "Надра" входить в десятку найбільших фінансових установ України. Банк надає клієнтам всі види сучасних банківських послуг, має 607 відділень у всіх регіонах України. Міжнародне рейтингове агентство Moodу’s Investors Service присвоїло банку "Надра" довгостроковий рейтинг за національною шкалою Moodу’s Aа1 "Позитивний", депозитний рейтинг в іноземній валюті - B2/"Позитивный", депозитний рейтинг в національній валюті Ва3/"Позитивный", рейтинг фінансової стійкості - E+ з прогнозом рейтингу "Позитивний". За станом на 1 червня 2007 року чисті активи банку становили 12 748,29 мільйона гривень, кредитово-інвестиційний портфель - 11 068,43 мільйона гривень, депозити фізичних осіб - 4 632,24 мільйона гривень, депозити юридичних осіб - 1 858,14 мільйона гривень, балансовий капітал - 1 503,01 мільйона гривень, чистий прибуток - 182,35 мільйона гривень.

21 вересня 2006 року банк "Надра" повністю погасив перший синдикований кредит у розмірі 32 мільйонів доларів США, який був залучений у вересні 2005 року. 24 листопада 2006 року банк "Надра" залучив другу синдиковану позику в 114 мільйонів доларів терміном на один рік, організаторами якого виступили Commerzbank AG, Raiffeizen Zentralbank і Standard Bank.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!