Ахметов тепер може продати Європі більше сталі

Вівторок, 19 червня 2007, 10:15

Україна домовилася з Європейським Союзом про збільшення квоти на експорт української сталеливарної продукції до країн ЄС в 2007 році на 30% з 1 млн. тонн до 1,32 млн. тонн.

Відповідну угоду між Україною і ЄС про торгівлю деякими сталеливарними виробами підписано 18 червня в Люксембурзі.

З української сторони цю угоду підписав міністр економіки Анатолій Кінах, з боку ЄС - комісар Європейської комісії з питань зовнішніх відносин Беніта Ферреро-Вальднер.
Без обмежень буде експортуватися до країн ЄС балковий прокат (сталевий напівфабрикат).

Ця угода буде діяти до вступу України до Світової організації торгівлі, після чого торгівля між сторонами буде повністю лібералізована.

Реклама:

Як повідомлялося, українська делегація на чолі із прем'єр-міністром Віктором Януковичем 18 червня взяла участь в 11-му засіданні Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС у Люксембурзі.

19 січня представники Єврокомісії та Кабміну парафували двосторонню угоду про торгівлю деякими сталеливарними виробами.

Сторони домовилися про намір збільшити квоти у зв'язку зі вступом до ЄС Румунії й Болгарії з 2007 року.

Раніше Кабмін встановив експортну квоту металопродукції на 2007 рік у країни ЄС у розмірі 1 004,5 тис. тонн, зокрема на прокат плоский (категорія SA) - 609,875 тис. тонн, напівфабрикати й профілі (категорія SB1) - 30,750 тис. тонн, гарячокатані прути й бруски (категорія SB2) -128,125 тис. тонн, напівфабрикати, прути й бруски, профілі, порожні бруски, шпунтові балки (категорія SB3) - 235,750 тис. тонн.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!