Укладення газової угоди між Білоруссю та Росією перенесено

П'ятниця, 18 травня 2007, 18:30

Угода про отримання Росією частки у білоруській трубопровідній мережі, якою російський газ транспортується до Європи, не буде підписана у п'ятницю, як це було заплановано, через постійні розбіжності між сторонами.

Про це повідомляє eubusiness.com.

"Переговори сьогодні продовжуються", – повідомив речник білоруського уряду Олександр Тимошенко, додавши, що нову дату підписання угоди буде оголошено тільки після завершення обговорення.

Рішення укласти угоду, згідно якої російський газовий гігант "Газпром" отримає 50% частку акцій компанії-монополіста "Бєлтрансгаз", що контролює білоруську газотранспортну мережу, було прийняте цієї новорічної ночі, коли через суперечку між Росією та Білоруссю поставки газу до Європи опинилися під загрозою.

Угода мала бути підписана у п'ятницю, і новина про відкладення її підписання була неочікуваною.

Реклама:

Тимошенко повідомив, що причина відкладення підписання угоди – існування спірного питання між "Газпромом" та Білоруссю, але відмовився давати подальші коментарі.

Білоруський аналітик у галузі енергетики Тетяна Маєнок сказала, що каменем спотикання стали ціни на транзит газу для білоруських внутрішніх споживачів.

"Газпром" підтвердив відкладення підписання угоди.

"Підписання угоди про купівлю-продаж частки "Бєлтрансгазу" відбудеться не 18 травня, а пізніше", – повідомив речник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Як вам добре відомо, ми з білоруськими колегами слідуємо старій традиції – погоджуємо останні деталі тільки 31го числа", – сказав він, натякаючи на домовленість, якої було досягнуто у новорічну ніч.

Купріянов сказав, що, на думку "Газпрому", угоду буде підписано до 1 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!