Рудьковський розповів, що не можна буде провозити в літаках

П'ятниця, 11 травня 2007, 14:39 -

Кабінет Міністрів затвердив перелік небезпечних предметів і речовин, заборонених до перевезення повітряним транспортом.

Про це повідомив міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський, пославшись на постанову, прийняту на засіданні уряду в п'ятницю.

Серед предметів, заборонених до перевезення, - вибухові речовини (вибухові сполуки , порох, капсули, електродетонатори, боєприпаси, тротил, піротехнічні засоби), отруйні і сильнодіючі речовини, їдкі й корозійні речовини, радіоактивні речовини, а також сполуки й предмети, що підпадають під ознаки перерахованих.

Зі слів Рудьковського, приймаючи таку постанову, Кабмін приводить українське законодавство у відповідність до вимог європейських державах з перевезення вантажів з пасажирами.

Реклама:

Рудьковський також вважає прийняття цієї постанови актуальним в умовах нинішньої напруженої політичної ситуації в Україні.

"З огляду на в тому числі нестабільну ситуацію, яку ми маємо зараз в Україні, вважаю, що подібні заходи можуть підвищити рівень безпеки перевезення пасажирів", - сказав міністр.

Рудьковський підкреслив, що він наполіг на тому, щоб Кабмін прийняв цю постанову в п'ятницю для того, щоб вона набула чинності вже на цьому тижні.

Він також зазначив, що Кабмін на засіданні в п'ятницю прийняв постанову про заходи щодо підвищення рівня безпеки на морському й річковому транспорті.

Міністр додав, що ця постанова прийнята на виконання міжнародних угод України.

Як повідомляло агентство, Міністерство транспорту й зв'язку має намір застосувати заходи щодо підвищення рівня безпеки у всіх сферах надання транспортних послуг через нестабільну політичну ситуацію в країні.

Президент Віктор Ющенко 2 квітня розпустив Верховну Раду й призначив її дострокові вибори на 27 травня.

26 квітня він підписав другий указ про розпуск Ради й призначив дострокові вибори на 24 червня.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: