Янукович відмовився покращувати життя українців вже сьогодні

Четвер, 15 лютого 2007, 12:37

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає передчасним розгляд питання про підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Про це він заявив журналістам після ознайомлення з ходом робіт з будівництва стадіону "Шахтар" у Донецьку, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

Янукович зазначив позитивність економічних показників, але в той же час він підкреслив, що це не означає, що економіка набрала стабільності.

"Відбувається інертний механізм, який потрібно подолати, і, як тільки економіка стане стабільною, ми будемо приймати відповідні рішення", - заявив Янукович.

Реклама:

Як повідомлялося, секретаріат президента очікує від Кабміну розробки законопроекту щодо підвищення мінімальні зарплати і пенсії.

На думку секретаріату, Кабмін повинен розробити і внести цей законопроект до Верховної Ради для того, щоб компенсувати населенню збільшення витрат у зв'язку з підвищенням житлово-комунальних тарифів.

У січні Кабмін мав намір запропонувати Верховній Раді механізм підвищення у 2007 році мінімальної зарплати до 460 грн. до 1 квітня.

Раніше президент Віктор Ющенко схвалив дороблений Верховною Радою закон про державний бюджет на 2007 рік за умови його перегляду за підсумками першого кварталу 2007 року з метою збільшенні мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму.

Тоді ж Верховна Рада доручила Кабміну розробити та внести на розгляд парламенту відповідні законопроекти про підвищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 406 грн. і мінімальної зарплати до 460 грн. у 2007 році.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!