Тимошенко: "проффесіонали" довели державу до надзвичайної ситуації

Понеділок, 16 жовтня 2006, 14:08

Розгляд закону про Держбюджет-2007 з порушенням термінів його розгляду є державною надзвичайною ситуацією.

Про це в понеділок журналістам заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає Ліга.

Тимошенко нагадала, що з порядку денного на цей тиждень було знято розгляд проекту бюджету на 2007 рік.

"Сьогодні зруйновано останній міф про нову владу - це те, що до влади прийшла команда професіоналів. Сьогодні було знято з розгляду проект Бюджету-2007 як такий, котрий має потребу в істотних доробках, а також порушує фундаментальні фінансові баланси країни та соціальні програми", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:

Вона нагадала, що, відповідно до Бюджетного кодексу, перший розгляд бюджету не повинен відбуватися пізніше 20 жовтня. Оскільки його було знято з порядку денного Верховної Ради на цей тиждень, зрозуміло, що в терміни уряд "не вписується", - додала лідер БЮТ.

Тимошенко підкреслила, що ще два тижні проект бюджету не буде розглядатися і це, у свою чергу, порушить і другий термін розгляду бюджету, який повинен відбутися 3 листопада.

"Власне, підтягують під кінець року розгляд та прийняття. Це призведе до прийняття бюджету без обговорення і без ретельного аналізу. Це державне "ЧП", - зазначила Тимошенко. При цьому вона додала, що таких порушень термінів розгляду бюджету і такої низької якості бюджету не було ще ні при одній владі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!