Депутати пропонують Раді збільшити поріг держзакупівель для держпідприємств

Понеділок, 26 червня 2006, 18:54 -

Депутати Ради із фракції Партії регіонів Борис Петров, Сергій Кальцев і Людмила Кириченко пропонують парламенту збільшити поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді більше 50%.

Про це йдеться в законопроекті №1080 "Про внесення змін у закон України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", який зареєстровано у Раді 22 червня, повідомляють Українські новини.

Діюча редакція закону відзначає, що всі держзакупівлі товарів і послуг на суму більше 30 тис. гривень або робіт на суму більше 300 тис. гривень повинні проводиться виключно на тендерній основі, дозвіл на проведення безтендерної процедури видає Антимонопольний комітет.

Згідно із законопроектом, депутати пропонують застосовувати для державних та контрольованих державою підприємств зазначену в законі процедуру держзакупівель, якщо вартість товарів і послуг більше 300 тис. гривень, а робіт, які замовляються - більше 500 тис. гривень.

Крім того, депутати пропонують виключити дію закону на закупівлю товарів для подальшого перепродажу, закупівлю дорогоцінного каміння та металів, закупівлю послуг для перевезення парламентських, урядових і дипломатичних делегацій, а також для забезпечення гастролей творчих колективів і виконавців.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: