Харків отримає кошти на аеропорт

Субота, 25 липня 2009, 14:31

Кошти на будівництво злітно-посадочної смуги в харківському аеропорту надійдуть у найближчі дні.

Про це сказав журналістам у Харкові віце-прем'єр Іван Васюник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, перші кошти з 178 млн. грн., що виділені урядом на фінансування цього об'єкта в поточному році, надійдуть до Харкова в кінці липня - початку серпня.

Васюник підтвердив, що уряд України забезпечить повне фінансування будівництва злітно-посадочної смуги в харківському аеропорту, як і інших об'єктів, які зобов'язався профінансувати в процесі підготовки до Євро-2012.

Реклама:

Таким чином, для Харкова буде вирішена вузлова проблема, яка довгий час була основною в процесі підготовки міста до фіналу чемпіонату Європи з футболу.

Відомий бізнесмен, президент компанії DCH (генеральний партнер Харкова в підготовці до Євро-2012) Олександр Ярославський відзначив, що вже наступного року всі основні об'єкти футбольної першості в місті будуть добудовані.

"У нас повністю готова вся інфраструктура під будівництво злітно-посадочної смуги і ми до жовтня 2010 року закінчимо смугу. Термінал ми закінчуємо до червня 2010 року. Таким чином, вже наступного року у нас повністю буде готовий аеродромний та аеровокзальний комплекс", - заявив Ярославський.

Він також зазначив, що стадіон "Металіст" на 41300 місць, "із запасом" відповідає всім вимогам УЄФА, буде повністю готовий через 2-2,5 місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: