Єврокомісія перевірила українських курей і яйця

П'ятниця, 19 червня 2009, 11:22

Фахівці генерального директорату з охорони здоров'я та захисту прав споживачів Єврокомісії (ЄК) у четвер завершили перевірки українських виробників м'яса птиці і яєць.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на голову Держкомітету ветеринарної медицини Петра Вербицького.

У прес-службі представництва Єврокомісії в Україні виданню підтвердили завершення перевірок. Звіт про їх підсумки буде направлений в Україну через 20 днів.

Остаточне рішення про можливість постачання української продукції до Євросоюзу буде прийматися Радою міністрів ЄС з сільського господарства та охорони прав споживачів, уточнили в представництві Єврокомісії.

Реклама:

Для позитивного рішення необхідна згода країн-учасниць ЄС. Рада міністрів може дозволити Україні постачати м'ясо курки та яйця до Євросоюзу, а конкретним підприємствам дозволи видаватиме комітет ветмедицини, сказав Вербицький.

"У четвер у мене і міністра агрополітики Юрія Мельника була зустріч з інспекторами. Результати в цілому нормальні", - уточнив голова Держкомітету ветеринарної медицини.

За його словами, зауваження інспекторів стосуються в основному невідповідності окремих пунктів української та європейської нормативно-правових баз.

Так, проби для досліджень на українських підприємствах беруться раз на 10 днів, а в ЄС - раз на тиждень.

Сертифікати на експорт продукції міжнародного зразка в Україні видає Інспекція ветеринарно-санітарного контролю на держкордону та транспорті, а в ЄС - ветлікар підприємства.

"Ці невідповідності можна усунути за один-два місяці", - вважає Вербицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: