Долар не здає своїх позицій відносно євро

П'ятниця, 15 серпня 2008, 17:35

Курс долара відносно євро підвищується під час європейських торгів у п'ятницю на очікуваннях, що відносно високий рівень споживчих видатків дозволить економіці США уникнути рецесії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Таким чином, американська валюта може зміцнитися за підсумками вже п'ятого тижня поспіль, продемонструвавши найтриваліше зростання більш ніж за два роки на фоні раніше оприлюдненої інформації про скорочення економіки єврозони і Японії в другому кварталі цього року.

При цьому долар одержує підтримку в очікуванні публікації даних про можливе підвищення споживчої довіри в США.

Реклама:

Долар відносно євро зміцнився у п'ятницю до 1,4739 дол. - максимальної позначки з 21 лютого. На закритті торгів у четвер курс долара перебував на рівні 1,4826 дол.

Курс долара відносно японської валюти виріс до 110,50 ієни проти 109,74 днем раніше.

Тим часом фунт стерлінгів знизився до мінімальної позначки з липня 2006 року, показавши при цьому максимальне тижневе падіння з жовтня 1992 року.

Курс британської валюти знижувався у п'ятницю на 3,5% - до 1,8567 дол. проти 1,8698 дол. попереднього торговельного дня.

Це відбулося після того, як Банк Англії знизив прогноз темпів економічного зростання країни два дні тому, давши інвесторам підставу вважати, що британський ЦБ піде на підвищення ставки рефінансування до 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: