ДБР упіймало чотирьох поліцейських на браконьєрстві в робочий час

Середа, 1 листопада 2023, 17:53

Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом правоохоронцям з Кіровоградщини, які незаконно виловлювали рибу під час патрулювання акваторії Кременчуцького водосховища.

Про це повідомляється на сайт Державного бюро розслідувань.

ДБР не називає, до якого органу відносяться "правоохоронці". Проте на оприлюдненій фотографії видно автомобіль Національної поліції.

 

На браконьєрстві упіймано начальника одного з відділень правоохоронного органу в Кіровоградській області, а також трьох його підлеглих.

Реклама:

"Вони під виглядом рейдів на браконьєрів самостійно ловили сітками рибу, яку надалі реалізовували через гуртових продавців", - зазначають в ДБР.

Фігуранти використовували службове авто та човен, який зберігався, як речовий доказ по одному з кримінальних проваджень. Також правоохоронці забирали собі для незаконного вилову знайдені під час патрулювання браконьєрські рибальські сітки.

Зловмисники були викриті під час чергового вилову. За попередніми підрахунками, лише за день "рейду" вони виловили риби на понад 200 тисяч гривень.

Реклама:

Організатору схеми та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у незаконному зайнятті рибним промислом, перевищенні влади, вчиненими за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України, ч. 3 ст. 27, ч. 2, ч. 1 ст. 365 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Реклама: