Керівники miltech США закликають владу пришвидшити закупівлі, щоб протистояти Китаю

П'ятниця, 15 вересня 2023, 20:55

Майже 20 керівників оборонних технологій планують зустрітися з офіційними особами адміністрації Байдена, щоб наполягати на прискоренні військових закупівель і більших інвестиціях для зберігання технологічної переваги США над Китаєм. 

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що керівників оборонних технологій планують у понеділок, 18 вересня, зустрітися з офіційними особами адміністрації Байдена, спікером Палати представників Кевіном Маккарті та іншими законодавцями, щоб наполягати на прискоренні військових закупівель і більших інвестиціях у новаторські технології, кроки, які, на їхню думку, необхідні для того, щоб США зберегли свою інноваційну перевагу над Китаєм.

До групи входять керівники відомих компаній, таких як Palantir Technologies Inc. і Anduril Industries Inc. , а також нових компаній, таких як Swarm Aero, що займається виробництвом дронів.

Реклама:

Також Кріс Пауер, генеральний директор Hadrian, сказав, що багато керівників Кремнієвої долини довго вважали уряд "великим повільним звіром, з яким не варто справді спілкуватися". Проте в останні роки, додав він, уряд почав переходити від моделі "ось що саме ми хочемо, щоб ви зробили" до "ось місія, яку вам потрібно виконати, і ось стимул".

Додається, що уряд США та технологічні компанії співпрацюють, щоб залучити інновації в оборонну промисловість. Засновники та підприємці з обох сторін бачать у цьому як патріотичну мету, так і бізнес-можливість для розвитку.

Економічна правда.

Реклама:
Реклама: