За покупку трансформатора для ТЕЦ арештовано заступника мера Чернігова

Понеділок, 19 червня 2023, 18:15

Заступника міського голови Чернігова арештовано за купівлю трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка могла нанести державі збиток понад 30 млн грн.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Повідомлено про підозру заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернігівської міської ради у зловживанні службовим становищем", – йдеться в повідомленні.

Доказову базу збирала Служба безпеки України. Встановлено, що посадовець начебто організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року.

Реклама:

Уже в липні обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому державі завдано збитків на понад 30 млн грн.

"Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз", – повідомляє СБУ.

Правоохоронці не називають прізвища підозрюваного.

Реклама:

Водночас в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що підозру вручено Вікторові Геращенку.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з заставою в розмірі 32 млн грн. Йому загрожує до шести років тюрми.

Нагадуємо:

На початку грудня мера Чернігова Владислава Атрошенка відсторонили з посади на рік за корупційні порушення. Атрошенко звернувся до Зеленського та назвав це рішення проявом "руйнівної політичної війни чиновників Офісу президента".

Реклама: