Для українців за кордоном запустили новий онлайн-сервіс перевірки готовності паспортів

П'ятниця, 16 червня 2023, 11:34

Українці, які проживають за кордоном, отримали можливість перевірки своїх паспортних документів за допомогою оновленого сервісу в декілька кліків.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Павло Лубінець.

Він зазначив, що його Офіс отримує численні звернення від українців за кордоном про складність в отриманні інформації щодо термінів отримання паспортних документів.

Тепер українці, які отримали прихисток в інших країнах зможуть швидко та зручно перевірити статус своїх паспортних документів за допомогою оновленого сервісу, який дозволяє отримати інформацію про готовність ваших документів всього за декілька кліків", - зазначив уповноважений з прав людини.

Реклама:

Для того аби скористатися новим сервісом необхідно перейти на веб-сайт ДМС та ввести всі необхідні дані, після чого отримати актуальну інформацію про те, чи готові документи до отримання.

Крім цього, у разі відмови в оформленні документа одразу буде відомо про причину. 

Для отримання більш детальних роз'яснень особа можна звернутися за місцем подачі документів, або ж зателефонувати за номером зазначеним на сайті ДМС.

Реклама:

"Вказані зміни, дозволять отримати важливу інформацію без необхідності особистого звернення до підрозділу подачі документів. Відтак, держава робить все можливе, щоб зробити цей процес зручним і доступним для громадян України незалежно від місця їхнього перебування", - зазначив Лубінець.

Скористатися оновленим сервісом перевірки стану оформлення документів можете на сайті ДМС за посиланням.

Економічна правда

Реклама: