ВАКС засудив представника забудовника за хабар голові ДІАМ: задонатить $100 тис на дрони для ЗСУ

Четвер, 2 березня 2023, 16:44 -

ВАКС у четвер, 2 березня, визнав угоду про визнання винуватості між прокурором САП та представником одного із столичних забудовників, викритого на пропозиції та наданні близько 120 тис дол хабара голові Держінспекції архітектури та містобудування.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Представник забудовника намагався підкупити чиновника, щоб попри наявні порушення, отримати сертифікат готовності до експлуатації багатоповерхівки у Києві.

Його визнали винуватим у вчиненні злочину та призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі, з іспитовим строком 3 роки. 

Реклама:

Відповідно до угоди з прокуратурою, засуджений зобов’язався перерахувати 100 тис дол на потреби ЗСУ, а саме на проєкт "Армія дронів" фонду United 24. 

Також внесена застава в 2,2 млн грн буде перерахована на потреби ЗСУ, а хабар у сумі майже 120 тис дол стягнута в дохід держави.

Нагадуємо:

Реклама:

Детективи Національного антикорупційного бюро у лютому 2022 року викрили представника одного зі столичних забудовників на спробі дати хабар у розмірі 120 тисяч доларів за сертифікат про готовність об’єкту.

Реклама: