Дискусія "Якими повинні бути податки в Україні?"

Середа, 1 лютого 2023, 11:40
 

У 2022-му році видатки державного бюджету сягнули нечуваних 57% ВВП.  Менше половини цих витрат покривалось власними податковими надходженнями. 10.2% ВВП склали гранти, а ще 19.3% ВВП – фінансування дефіциту.  Загалом так званий "фіскальний розрив" у 2022-му році склав близько 29.5% ВВП.  

Цього року ситуація залишиться дуже подібною. Залежність від зовнішнього фінансування безпрецедентне. Яким чином і коли Україна може повернутись до фінансової самодостатності? Якою повинна бути податкова система після війни? Яким має бути оптимальне податкове навантаження?

Будемо говорити про ці питання з учасниками дискусії 02 лютого 2023 о 16:00.

Спікери:

Реклама:
  • Костянтин Швабій, експерт, Growford Institute;
  • Володимир Дубровський, старший економіст CASE Україна

Модератор: Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна

Захід відбудеться у форматі вебінару (Zoom). Також вестиметься трансляція на сторінці "Ціна держави" у Facebook та YouTube.

Реєстрація за посиланням.

Організатор дискусії: Центр соціально-економічних досліджень CASE Україна. За підтримки та інформаційного партнерства з провідним діловим онлайн-виданням "Економічна правда".

Реклама:

Цей захід представлений CASE Україна в рамках проекту "Програма сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Реклама: