Іспанія передає 4,5 мільйони євро на енергетичну підтримку України

П'ятниця, 2 грудня 2022, 18:31

Міністерка з питань екологічного переходу Іспанії Тереза Рібера на зустрічі з послом України Сергієм Погорельцевим оголосила про перерахування 4,5 мільйона євро до Фонду енергетичної підтримки України, створеному Європейською комісією.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Кошти будуть виділені з бюджету міністерства на 2022 рік у межах постійної підтримки українського народу з боку Іспанії та допомоги у відновленні частини енергетичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок російських бомбардувань.

Також, як повідомляє міністерство екологічного переходу у своєму пресрелізі, Рібера пообіцяла передати провідним енергетичним компаніям Іспанії прохання українського посла про надання обладнання та матеріалів для ремонту енергетичної інфраструктури безпосередньо Україні.

Реклама:

Нагадаємо, на тіл постійних обстрілів української енергетичної інфраструктури Росією Європейська комісія спільно з Енергетичним співтовариством ЄС (ENTSO-E) створила Фонд енергетичної підтримки України.

Станом на початок листопада, як повідомляла єврокомісрка з питань енергетики Кадрі Сімсон під час візиту до Києва, до фонду вдалося залучити 25,5 мільйона євро.

Раніше Іспанія вже оголошувала про передання Україні генераторів для підтримки енергетичної безпеки.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: