В Іспанії вдруге арештували яхту російського олігарха

П'ятниця, 4 листопада 2022, 18:50 -

Іспанський суд ухвалив рішення про арешт супер'яхти вартістю 140 мільйонів доларів, яка належить підсанкційному російському олігарху, очільнику корпорації "Ростех" Сергію Чемезову.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Bloomberg.

Судовий наказ про арешт 85-метрової яхти Meridian A, яка раніше називалася Valerie, був винесений суддею Барселони в середу, згідно з повідомленням іспанської морської влади.

Судно, пов'язане з Чемезовим, було заарештовано в середині березня іспанською владою, коли воно знаходилося на барселонській верфі для ремонту. ЄС вважає, що судно формально належить падчерці Чемезова.

Реклама:

Рішення суду було прийнято після того, як верф MB92 подала скаргу на несплату зборів за обслуговування судна. Після цього її перемістили на іншу пристань. 

В Іспанії, де шість суден були заморожені в результаті санкцій, введених після вторгнення Росії в Україну в лютому, поточні витрати на заморожену яхту залишаються відповідальністю власника.

Раніше агентство Reuters виявило, що інші росіяни, які потрапили під санкції, платять за утримання яхт, заморожених у Франції та Іспанії, використовуючи маловідомий європейський закон, прийнятий як внутрішнє законодавство, що дозволяє такі платежі.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: