В IKEA розповіли, коли відновлять роботу магазинів в Україні

Середа, 7 вересня 2022, 09:35 -

Шведська мережа IKEA заявила, що прагне "якомога швидше" відновити діяльність в Україні, проте конкретних строків ритейлер не називає.

Про це пише Forbes Україна з посиланням на коментар центрального офісу IKEA.

Там повідомили, що продовжують підтримувати українських працівників і розглядають можливість підтримки постачальників.

При цьому, за словами компанії, головний пріоритет для відновлення роботи магазину в Києві - це безпека співробітників та клієнтів.

Реклама:

"Нам також потрібно налагодити всі операційні процеси, щоб забезпечити функціональність роздрібних та онлайн-магазинів. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде", - визнали в IKEA.

"IKEA продовжує забезпечувати стабільний дохід та зберігає робочі місця для всіх співробітників в Україні. Вони також отримують додаткову підтримку через програму допомоги із доступом до експертів і консультацій для підтримки психічного, фізичного та фінансового стану.

Крім того, компанія створила спеціальний фонд для покриття непередбачених витрат, з якими стикаються співробітники в Україні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що Inter IKEA Group має шість постачальників в Україні. Наразі тривають обговорення того, як компанія може підтримати їх, зокрема фінансово.

"Виробництво призупинено, але ми сподіваємося, що зможемо відновити постачання, як тільки дозволять обставини", - кажуть у компанії.

В IKEA також розповіли, що забезпечили підтримку клієнтів, яка стосується здебільшого повернення коштів за відкладені замовлення.

Перший в Україні магазин IKEA працював у київському ТРЦ Blockbuster Mall з лютого 2021 року.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ритейлер призупинив роботу.

Економічна правда

Реклама: