"Укрзалізниця" допоможе переселенцям знайти житло на заході України

Понеділок, 2 травня 2022, 12:23 -
 
уз

"Укрзалізниця" запустила проєкт "Там, де вас чекають", покликаний спростити процес евакуації, знаходження житла та отримання гуманітарної допомоги на новому місці українцям-переселенцям.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Міністерство цифрової трансформації створило спеціальний сайт, на якому відображається кількість місць, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення тимчасово переміщених громадян України.

Також там є номери телефонів контактних центрів в кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом – місцеві органи влади супроводжуватимуть евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.

Реклама:

На п'яти "відправляючих" вокзалах – у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій – стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися з місцем майбутнього тимчасового поселення.

На чотирьох "приймаючих" вокзалах – у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську – евакуйованих, які були зареєстровані, вже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. 

Ті, в свою чергу, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення.

Зареєструватись у системі можна буде не тільки на вокзалі, але й в деяких поїздах.

Працівники залізниці, які допоможуть із цим, їздитимуть на наступних рейсах (номера поїздів та маршрути можуть змінюватись):

№209/210 Харків - Івано-Франківськ

№233/234 Покровськ - Чоп                                

№219/220 Запоріжжя - Львів                              

№238/237 Одеса - Ужгород                                

№136/135 Одеса - Чернівці                                

№13/14 Київ - Солотвино                              

№43/44 Київ - Івано-Франківськ                  

№45/46 Лозова - Ужгород.

Пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр Укрзалізниці за номером 0 800 503 111.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: