Зеленський підписав 4 укази про санкції: проти організаторів псевдовиборів у Криму і мережі MERE

Вівторок, 2 листопада 2021, 13:35
 
фото: оп

Президент Володимир Зеленський підписав 4 укази про запровадження санкцій проти фізичних і юросіб, причетних до організації голосування на виборах до Держдуми РФ та порушення прав людини на території тимчасово окупованого Криму, а також - проти керівників російської мережі супермаркетів MERE

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зеленський увів у дію рішення РНБО від 15 жовтня. До указів додали списки фізичних (141) та юридичних (49) осіб, проти яких ввели санкції.

Зокрема, указом №556/2021 вводяться трирічні санкції проти 9 фізосіб. Серед них - голова російського байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов, а також - голова Севастопольської виборчої комісії Сергій Даниленко, секретар комісії Катерина Пиркова, начальник Управління ФСБ в окупованому Криму Леонід Михайлюк, голова "Заксобрания" Севастополя Володимир Нємцев, в.о. "губернатора" Севастополя Михайло Разожаєв, включені до списку санкцій США і ЄС за проведення незакооних виборів в окупованому Криму

Реклама:

Також указом №556/2021 ввели санкції проти 42 зареєстрованих у РФ юридичних осіб, включно з групою "ЕйБі", ТОВ "Глобал-Інвест", ТОВ "Студія Союз", АТ "Суднобудівний завод "Море", ТОВ "Севастопольське підприємство "Ера", реєстратором доменних імен reg .ru, Головним управлінням державної експертизи, авіакомпанією "Хорс".

Водночас указ №557/2021 передбачає запровадження санкцій на 10 років проти 121 громадянина України, які були членами територіальних виборчих комісій та "контрольно-ревізійної служби при виборчій комісії Республіки Крим".

При цьому, указом №558/2021 вводяться санкції на три роки проти п'ятьох громадян РФ, серед них - Олександр Щеглов, Андрій, Сергій та Іван Шнайдери, Андрій Вейкулайнен, які керують компаніями, які працювали над виведенням на український ринок російської мережі супермаркетів Mere.

Також цим указом, зокрема, ввели санкції проти компаній "Глобалтрейд", "Кримпродукт", ТОВ "Гладоплан-Крим", ТОВ "НСКТрейд".

Водночас указ №559/2021 передбачає запровадження трирічних санкцій проти шістьох співробітників правоохоронних органів РФ: члена "Судової колегії у кримінальних справах Верховного суду Республіки Крим" Олексія Козирєва, судді Північно-Кавказького оточеного військового суду в м. Ростов-на-Дону Романа Сапрунова, старшого прокурора "відділу держобвинувачень прокуратури Республіки Крим" Анастасії Супряги, суддів Київського районного суду Сімферополя Ірини Кагітіної та Олексія Тихопия і начальника слідчого відділу "Управління ФСБ РФ" у Криму Андрія Гіби.

При цому, останні 4, крім російського, мають і українське громадянство.

Також цим указом ввели санкції проти Федеральної казенної установи "Слідчий ізолятор №1 Управління Федеральної служби виконання покарань у Республіці Крим та м.Севастополі".

Нагадаємо:

Рада національної безпеки і оборони запровадила обмежувальні санкції проти 237 людей, які брали участь в організаціє виборів російської Держдуми на території окупованих Криму і Донбасу.

Рада національної безпеки і оборони запровадила обмежувальні санкції до російської мережі магазинів MERE – відтепер вона не може працювати в Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: