На Донеччині почали відновлювати постачання газу

Неділя, 7 березня 2021, 10:00
 

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив про часткове відновлення газу на котельнях "Донецьктеплокомуненерго".

Джерело: Пресслужба ПАТ "Донецькоблгаз", голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко у Facebook

Пряма мова Кириленка: "Відновлюємо постачання газу на котельнях КП "Донецьктеплокомуненерго". Вже запустили котельні у Слов’янську (№№6,12), Лимані (№4, 10), Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах області".

Деталі: За повідомленням Кириленка, станом на 23:30 відновлено роботу 48 котелень. Проте голова ОДА не уточнив, на яких умовах почалося відновлення.

Реклама:

Це зроблено, незважаючи на нещодавню заяву "Донецькоблгазу" про відмову постачати газ, поки не вирішиться питання заборгованості.

Газовик уточняв, що в цій ситуації він зобов’язаний обмежити постачання природного газу для тепловика, відповідно до звернення "Нафтогазу". 

Окрім того, облгаз закликав "Нафтогаз" та "Донецьктеплокомуненерго" врегулювати ситуацію та не ставити під загрозу життя  та здоров’я мешканців області. 

Нагадуємо:

"Донецьктеплокомуненерго", як постачальник тепла для Донецької області, 6 березня залишилось без постачальника природного газу через борги перед "НАК "Нафтогаз України".

30 жовтня 2020 року в НАК "Нафтогаз" заявили, що виробники тепла у 24 населених пунктах України досі мають критичні боргиза газ, що ставить під загрозу старт опалювального сезону для їхніх клієнтів.

Раніше повідомлялось, що 63 виробники тепла мають заборгованість і ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону у 45 населених пунктах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!