Safe Side 2.1. Безпека бізнесу: підсумки цього року, тренди на наступний

П'ятниця, 20 грудня 2019, 12:00

PROMOTED

18 грудня в рамках заходу Safe Side 2.1, організатором якого виступила компанія  ЛІГА:ЗАКОН, спікери  поділилися своїм досвідом як захистити свій бізнес сьогодні.

 

Експертиза доповідачів різноманітна - від корпоративного захисту, податкової оптимізації до методів рейдерських атак та обшуків.

Про що варто пам’ятати директору, бухгалтеру та засновнику?

Реклама:

Олександр Смирнов, податковий адвокат та керівник Юридичного центру "Смирнов та Партнери" розпочав саміт та розповів про ефективні інструменти оптимізації оподаткування, а також структуруванні, ризиках і потребах бізнесу.

До чого можуть призвести корпоративні конфлікти інтересів всередині компанії розповів Шаді Саад, директор Saad Legal. Найбільш частими вважаються конфлікти між менеджментом і власником, безпосередньо власниками та зовнішніми рейдерами.

Причини різноманітні - від зловживання посадових обов'язків, паралельного ведення бізнесу до змови з іншими учасниками бізнесу та не тільки.

Не оминули й питання цифрової безпеки бізнесу за допомогою спеціальних систем експерти ЛІГА:ЗАКОН - Андрій Кравченко, Project Manager напряму "Сервіси аналізу та моніторингу" в компанії "ЛІГА:ЗАКОН" та Анастасія Шевченко, керівник департамента створення юридичного контенту компанії "ЛІГА:ЗАКОН".

Спеціалісти поділилися зі слухачами корисними інструментами для забезпечення безпеки бізнесу та запобігання можливих криз. Серед можливостей систем:

- захист від корпоративного, майнового рейдерства - CONTR AGENT, SMS-Маяк

- забезпечення достовірної нормативно-правової інформації - Інформаційно-Правова Система

- побудова сильного аргументованого захисту в суді - Verdictum

- мінімізація репутаційних ризиків - Semantrum

Про те, як побудувати безпосередньо саму стратегію з захисту бізнеса від тиску провоохоронних органів розповів Ігор Ольшевський, адвокат, партнер Адвокатського бюро "Збіглей та Партнери".

 Олександр Горобець, Денис Овчаров розповіли всю правду про обшуки: чого очікувати, як себе вести та коли ж все таки варто проводити PR-кампанію - до, під час чи після обшуку.

Тренди, які сформувалися протягом 2018-2019 р.р. при обшуках:

- бізнес звик до постійних обшуків

- слідчий може вилучити все, що вважає за потрібне

- в обшуках активно застосовують технічні засоби, архівацію даних, копіювання образу сервера, блокування знищення інформації

"Хто перший встав того й капці" - так  охарактеризував Денис Овчаров  комунікацію із суспільством при проведенні обшуку. PR-кампанію слід проводити до, під час та після.

Safe Side - серія щорічних заходів, націлена попередити, навчити, захистити бізнес під час мінливої ситуації у державі. Інформація, яку учасники в рамках саміту отримують  буде корисною для юристів, власників бізнесу та керівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!